Ambalaje de protecție și soluții pentru umplerea golurilor din ambalaje la transportul produselor în cutii

Pentru că ați acordat o atenție deosebită fiecărui mic detaliu în cadrul procesului de fabricație, cu siguranță vă doriți să livrați  în condiții de siguranță coletele a căror despachetare să reprezinte o experiență plăcută pentru clienți.

Din fericire, ambalajele de protecție din zilele noastre nu se limitează doar la folia cu bule sau rola cu bule de protecție. Aveți la dispoziție o ofertă mult mai mare. 

 1. Ce înțelegem prin ambalaj de protecție?

Ambalaj de protecție. Material umplutură cutii de carton ondulat. 

Folosim aceste expresii atunci când utilizăm diferite materiale de ambalat pentru umplerea spațiului rămas gol în cutia de transport, în vederea protejării produsului și asigurării unui aspect estetic plăcut pentru client. 

În afară de umplerea golurilor din cutia de transport și protejarea produsului, se dorește din ce în ce mai frecvent ca ambalajul de protecție să asigure un impact de ”wow” în ceea ce privește prezentarea produsului, respectiv a producătorului. Acest impact poate fi atins prin aspectul decorativ sau prin profilul ecologic.

 1. Când utilizăm ambalajul de protecție?

În primul rând recomandăm să luați în considerare următoarele aspecte:

 • Sunt produsele mele fragile?
 • Sunt produsele mele foarte grele?
 • Au produsele mele colțuri, care pot fi deteriorate în timpul transportului? (de ex. cărți, cosmetice, parfumuri în ambalaj decorativ)?
 • Rămân în cutii spații goale mari, care permit deplasarea, deteriorarea produsului în timpul transportului?
 • Este important pentru mine și marca comercializată să ofer clienților un pachet care asigură aspectul estetic al produsului?

Dacă răspundeți cu da la oricare dintre întrebările de mai sus, atunci ambalajul de protecție nu trebuie să lipsească din logistica dvs. de produse.
În cazul ambalării în cutie de carton ondulat, dacă dimensiunea cutiei nu se potrivește cu dimensiunea produsului, atunci de cele mai multe ori este necesară utilizarea unui material de umplutură. 

Acesta poate fi rolă cu bule de protecție, folie polietilenă expandată, pernițe umplute cu aer, hârtie de umplutură sau spumă de umplutură. 

Alegerea depinde de la caz la caz și de specificul produsului. Dacă un producător ambalează uleiuri volatile sau parfumuri în cutii din carton ondulat, atunci poate alege dintre rola cu bule de protecție, pernițele umplute cu aer sau spuma de umplutură. Dar chiar și în aceste situații poate lua în considerare impactului materialului pentru umplutură asupra mediului și poate alege o alternativă biodegradabilă.

Aveți nevoie de mai multe informații legate de ambalajele de protecție pentru produsele dvs.?

Aflați mai multe!

 1. Funcțiile ambalajelor de protecție

În vederea identificării ambalajului de protecție corespunzător, trebuie să cunoașteți rolul exact al acestuia în procesul de ambalare. Ambalajele de protecție se împart de regulă în următoarele categorii:

 • protecția individuală a produselor: obiectele fragile (de ex. pahare, obiecte ceramice) trebuie ambalate individual înainte de a fi așezate în cutia de transport.
 • umplerea golurilor din cutii: prin umplerea spațiilor rămase goale în cutiile de carton ondulat produsele transportate nu se vor deplasa în timpul transportului. Aceasta este soluția perfectă pentru ambalarea mai multor produse, de dimensiuni diferite, în aceeași cutie. 
 • capitonare: sunt produse care nu sunt fragile și pot fi amplasate în cutii de transport perfect dimensionate, însă necesită frecvent protecția muchiilor, pentru ca în cazul unei lovituri colțurile sau laturile produsului să nu fie deteriorate. Puteți așeza un strat moale, capitonat pe fundul și/sau deasupra cutiei, asigurând astfel un strat moale protector.
 • protecție împotriva prafului și uzurii: există produse, precum cămășile care în cazul ambalării în carton ondulat necesită protecție împotriva prafului și uzurii – pentru un aspect mai atrăgător. 
 • prezentare produse: puteți asigura o prezentare individuală aspectuoasă produsului pentru a lăsa o impresie plăcută de durată cumpărătorului și de a prezenta marca dvs.
 1. Ambalaje de protecție și materiale de umplutură pentru cutii de cadou

Spumă de umplutură cutii – material de ambalat pentru umplerea spațiilor rămase goale în cutii, capitonarea produselor și fixarea lor în cutie. Învăluie perfect produsul și asigură protecția acestuia în timpul transportului, fără să crească greutatea sau volumul pachetului.

Din punct de vedere al materiei prime, putem deosebi două tipuri de spumă:
– spumă de umplutură din polistiren, care este obținut din derivate din petrol, fiind dăunător mediului deoarece nu se descompune. 
spumă de umplutură GreenFill, obținut din amidon de porumb, fiind 100% reciclabil și compostabil. 
Spuma de umplutură GreenFill asigură protecție excelentă în timpul transportului produselor ambalate în cutii. Nu se încarcă electrostatic, deci nu se lipește de produs.
Chiar și reciclarea poate fi amuzantă, pentru că dacă este umezit se lipește, iar copiii (dar nu numai ei 😉) adoră să modeleze diferite forme din această spumă.

Prezentare material de umplutură cutii GreenFill: se poate comanda în saci de 0,5 m3, în culoare alb sau verde

 Cui îi recomandăm materialul de umplutură GreenFill? 

 • Magazinelor online 
 • Furnizorilor de servicii logistice pentru magazine online 
 • Serviciilor de curierat
 • Firmelor cu politici sustenabile din punct de vedere ecologic

Rola cu bule de protecție – este alegerea perfectă pentru ambalajul individual al produselor fragile. Se poate modela ușor, asigură protecție excelentă și după utilizare călcarea sau găurirea bulelor poate fi o distracție pe cinste. 😊
Depozitarea însă necesită spațiu mare, și nu prea are variante ecologice compostabile.

Pernițele cu aer – aceste pernițe mici cu aer sunt din ce în ce răspândite pentru umplerea spațiilor rămase goale în cutii. Utilizându-le putem realiza rapid și simplu un ambalaj de protecție pentru transportul produselor noastre. Rolele de folie pot fi depozitate și în spații mici. Pentru umflarea pernițelor este nevoie de o mașină care să formeze în câteva clipe materialul pentru umplerea cutiilor.

Hârtie de ambalat – prin mototolirea hârtiei de ambalat și amplasarea în jurul produsului, se poate obține un ambalaj de protecție pentru transportul produselor cu greutate mai mare (piese, motoare de mașini, unelte etc.). Cel mai mare avantaj al hârtiei de ambalat este că poate fi reciclat și compostat.

Hârtie ondulată – alternativa fără plastic a rolei cu bule de aer. Se obține prin tăierea colilor de carton ondulat. Este realizat prin refolosirea deșeurilor de carton rămase după producție, fiind un ambalaj 100% reciclat și care se descompune în mod ecologic.

Hârtie creponată – sunt benzi de hârtie încrețită asemenea unui acordeon. Este alegerea perfectă pentru ambalarea pentru transport a produselor de dimensiuni mai mici, pentru umplerea spațiilor goale din cutii și prezentarea estetică a produselor.  Utilizarea este puțin îngreunată de împrăștierea permanentă a benzilor de hârtie. 

hartie creponata

Hârtie de mătase – asigură produsului un aspect decorativ exclusivist. Ca și ambalaj, protejează în special împotriva prafului și uzurii. Este un produs ecologic, prietenos cu mediul, deoarece se poate composta și este obținut din materiale refolosite 100%.

hartie de matase
Căutăm parteneri distribuitori pentru fulgi biodegradabile GreenFill!